Preguntas de exame do libro de texto.
Páxina 46. (Actividade 13). Que é máis fluído, o bolo alimenticio ou o quimo?. Por que?. Cal dos dous contén máis encimas dixestivos?.
O quimo é máis fluido porque ao bolo alimenticio engádeselle o zume gástrico.
O quimo ten dous encimas: a amilase, procedente da saliva, e a pepsina.
Páxina 57. (Actividade 3). Describe a función dos seguintes compoñentes da saliva: auga; mucosidade; amilase e lisozima.
AUGA: favorece a disolución dos alimentos.
MUCOSIDADE: lubrica e facilita a deglutición.
AMILASE: degrada o amidón.
LISOZIMA: destrúe parte das bacterias que se inxiren coa comida.
Páxina 57. (Actividade 11). Nomea os encimas que interveñen na dixestión das proteínas e indica a súa procedencia.
En primeiro lugar intervén a Pepsina contida no zume gástrico. A súa acción permite romper as proteínas en moléculas mais pequenas. Sobre estas actúa a Tripsina do zume pancreático. Como resultado fórmanse fragmentos peptídicos pequenos. Por último, intervén a Erepsina, que se atopa no zume intestinal, obténdose os aminoácidos libres.
No hay comentarios:
Publicar un comentario