Os encimas son un grupo de compostos orgánicos de natureza en xeral proteica, con actividade intra ou extracelular que teñen funcións catalíticas, catalizando reaccións químicas, que, sen a súa presenza, serían imposibles ou non poderían ter lugar á velocidade axeitada.
Isto conséguese a través da diminución da enerxía de activación precisa para que se dea unha reacción química, resultando no aumento da velocidade desta e posibilitando así o metabolismo dos seres vivos.
A súa importancia na dixestión dos alimentos é fundamental, xa que sen eles, as macromoléculas dos alimentos non poderian fragmentarse en moléculas máis sinxelas, para que así o noso corpo as poida asimilar.
Isto conséguese a través da diminución da enerxía de activación precisa para que se dea unha reacción química, resultando no aumento da velocidade desta e posibilitando así o metabolismo dos seres vivos.
A súa importancia na dixestión dos alimentos é fundamental, xa que sen eles, as macromoléculas dos alimentos non poderian fragmentarse en moléculas máis sinxelas, para que así o noso corpo as poida asimilar.
No hay comentarios:
Publicar un comentario