Os alimentos sometidos a enxeñaría xenética ou alimentos transxénicos son aqueles que foron producidos a partir dun organismo modificado xeneticamente mediante enxeñaría xenética.
A pregunta máis importante que debemos fecernos, é si ese alimentos son SEGUROS. As dúas Organizacións Mundiais máis importantes, xe se pronuncionaron:
A Organización para a Agricultura e a Alimentación (FAO) di ao respecto:
Ata a data, os países nos que se introduciron cultivos transxénicos nos campos non observaron danos notables para a saúde ou o medio. Ademais, os granxeiros usan menos pesticidas ou pesticidas menos tóxicos, reducindo así a contaminación das subministracións de auga e os danos sobre a saúde dos traballadores, permitindo tamén a volta aos campos dos insectos benéficos. Algunhas das preocupacións relacionadas co fluxo de xenes e a resistencia de pragas abordáronse grazas a novas técnicas de enxeñaría xenética.
Non obstante, que non se observasen efectos negativos significa que non poidan suceder. Os científicos piden unha prudente valoración caso a caso de cada produto ou proceso antes da súa difusión, para afrontar as preocupacións lexítimas de seguridade.
Non obstante, que non se observasen efectos negativos significa que non poidan suceder. Os científicos piden unha prudente valoración caso a caso de cada produto ou proceso antes da súa difusión, para afrontar as preocupacións lexítimas de seguridade.
A Organización Mundial da Saúde (OMS) di ao respecto:
Os diferentes organismos OGM (organismo xeneticamente modificados) inclúen xenes diferentes inseridos en formas diferentes. Isto significa que cada alimento GM (xeneticamente modificado) e a súa inocuidade deben ser avaliados individualmente, e que non é posible facer afirmacións xerais sobre a inocuidade de todos os alimentos GM. Os alimentos GM actualmente dispoñibles no mercado internacional pasaron as avaliacións de risco e non é probable que presenten riscos para a saúde humana. Ademais, non se demostraron efectos sobre a saúde humana como resultado do consumo dos devanditos alimentos pola poboación xeral nos países onde foron aprobados. O uso continuo de avaliacións de risco segundo os principios do Codex e, onde corresponda, incluíndo a monitorización post comercialización, debe formar a base para avaliar a inocuidade dos alimentos GM.
Os diferentes organismos OGM (organismo xeneticamente modificados) inclúen xenes diferentes inseridos en formas diferentes. Isto significa que cada alimento GM (xeneticamente modificado) e a súa inocuidade deben ser avaliados individualmente, e que non é posible facer afirmacións xerais sobre a inocuidade de todos os alimentos GM. Os alimentos GM actualmente dispoñibles no mercado internacional pasaron as avaliacións de risco e non é probable que presenten riscos para a saúde humana. Ademais, non se demostraron efectos sobre a saúde humana como resultado do consumo dos devanditos alimentos pola poboación xeral nos países onde foron aprobados. O uso continuo de avaliacións de risco segundo os principios do Codex e, onde corresponda, incluíndo a monitorización post comercialización, debe formar a base para avaliar a inocuidade dos alimentos GM.
No hay comentarios:
Publicar un comentario