SLIDER

lunes, 2 de noviembre de 2015

A OMS explícase: non hai que deixar de comer carne vermella, pero si comer menos


A Organización Mundial da Saúde (OMS) emitiu un comunicado coa intención de aclarar o balbordo mediático xerado ao redor do seu anuncio sobre a carne vermella e procesada e a súa relación co cancro de colon.

A OMS sostén que a decisión da IARC de incluír as carnes procesadas na súa lista de sustancias causantes de cancro, vai na liña do informe da OMS do ano 2002 chamado Dieta, nutrición e prevención de enfermidades crónicas, no que se aconsellaba un consumo moderado de carne en conserva para reducir o risco de cancro. A última revisión da IARC, explica a OMS, "non pide á xente que deixe para comer carne procesada, pero si indica que reducir o consumo destes produtos pode reducir o risco de cancro colorrectal". 


Finalmente, o comunicado lembra que a OMS conta cun grupo permanente de expertos "que regularmente avalían a relación entre a dieta e as enfermidades". A principios de 2016, explican, reuniranse para "comezar a mirar as implicacións para a saúde pública dos últimos avances científicos e o lugar que ten a carne procesada e a vermella no contexto dunha dieta saudable".

No hay comentarios:

Publicar un comentario