lunes, 2 de noviembre de 2015
O «supertomate» que ten tanto resveratrol como o incluído en 50 botellas de viño
Científicos británicos modifican a hortaliza para mellorar as súas propiedades antienvejecimiento.
Os tomates manipulados non só conteñen resveratrol e genisteína como tería a soia ou a uva tinta, senón cantidades extraordinarias deste produto. De maneira, que comendo un só destes novos tomates poderiamos ter os beneficios de beber 50 botellas de viño tinto ou 2,5 quilos de tofu.
O segredo destas hortalizas enriquecidas no laboratorio é unha proteína chamada AtMYB12 que se atopa nunha planta moi común nos xardíns ingleses, a «Arabidopsis thaliana». Esta proteína actúa como unha chave que eleva ou reduce a produción natural de compostos.
O resveratrol é unha sustancia con propiedades antioxidantes que se acha na uva e non desaparece no proceso de fermentación; por iso é polo que estea presente tamén no viño tinto. En teoría, prolonga a vida celular e, con ela, retarda o envellecemento. A pel conserva o seu mellor aspecto e facilita a rexeneración dos órganos internos, desde o sistema cardiovascular ao fígado, pasando polo aparello dixestivo e o cerebro.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario