O centro tecnolóxico AINIA (Paterna, Valencia) participou xunto ás universidades de Bolonia (Italia) e a Politécnica de Lodz (Polonia) así como catro pemes alimentarias, entre elas, as españolas Indespan e Emilio Pena (EPSA) no proxecto europeo «Bake4fun» no que se deseñou, desenvolvido e validado prototipos de produtos de panadería. Entre eles, destaca un pan enriquecido con ferro microencapsulado, que ademais é rico en antioxidantes e que está elaborado a partir de fariñas integrais tradicionais. Todos estes produtos, á súa vez, presentan unhas adecuadas características organolépticas (aroma, sabor, etc.).
Grazas á aplicación da tecnoloxía da microencapsulación achegada por AINIA nos prototipos panarios funcionais traballados, conseguiuse superar o efecto amargo do ferro nos mesmos, logrando así que as características organolépticas destes prototipos, principalmente o aroma e o sabor, sexan aceptadas por parte do consumidor.
O proxecto ten nos seus obxectivos paliar os problemas derivados de dietas con escasa achega de ferro, como a anemia ferropénica, que é común en todo o mundo. Este tipo de anemia afecta entre 1,5 e 2 millóns de persoas, sobre todo a mulleres en idade de procrear, adolescentes e nenos.
No hay comentarios:
Publicar un comentario