sábado, 3 de enero de 2015
Por que o sal evita que as beirarrúas se convertan en «pistas de patinaxe»?
O sal ao mesturarse co xeo acelera o seu desxeo devolvéndoo ao seu estado líquido. É importante botala antes de que se formen placas xeadas xa que así a auga baixa o seu punto de conxelación dende os 0ºC ata os -21ºC.
Sal fino ou sal gordo?
Úsase sal gordo porque tarda máis en diluírse coa auga, o que se traduce nunha maior duración de prevención do asfalto
É o mesmo sal que temos para cociñar?
Non exactamente. O cloruro sódico, tamén coñecido como sal común, é o composto máis empregado para facer transitables as rúas, pero non o único xa que tamén se engaden algunhas impurezas adicionais co obxectivo de transformar o comportamento da molécula en hidrófilo (que teña afinidade pola auga). Ademais, hoxe en día combínanse ademais produtos coa mesma función, para así reducir o impacto negativo que provoca o sal tanto no medioambiente coma na conservación do pavimento.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario