SLIDER

domingo, 21 de septiembre de 2014

Os hidratos de carbono (Glícidos)

Os hidratos de carbono, tamén chamados glícidos ou azucres teñen como principal función achegar enerxía ao organismo de xeito inmediato.

Son a primeira fonte de enerxía da dieta, sendo a base da pirámide da alimentación.

Cando comemos calquera alimento rico en carbohidratos, os niveis de azucre en sangue aumentan de forma case inmediata, volvendo aos seus niveis normais a medida que vai pasando o tempo, dispoñendo en calquera situación desa reserva enerxética.

Recoméndase unha achega de glícidos na dieta de entre un 55-60%-60 da enerxía total consumida.

A elevada porcentaxe de inxestión (máis da metade) na dieta destes macronutrientes débese principalmente a que proporcionan enerxía inmediata, evitando tirar doutras reservas como graxas ou aminoácidos.

No caso da inxestión de fibra (celulosa), é recomendable inxerir máis de 25 gramos de fibra ao día, debido aos efectos tan saudables que posúe.




No hay comentarios:

Publicar un comentario