SLIDER

martes, 22 de julio de 2014

CULTIVOS ORGÁNICOS Un estudo da Universidade de Newcastle

Os beneficios para a saúde dos alimentos biolóxicos. 



Os alimentos biolóxicos teñen un nivel de antioxidantes "substancialmente maior" e presentan menores niveis de metais tóxicos e de pesticidas que os cultivados métodos convencionais, usando fertilizantes químicos. A esa con conclusión chegou un estudo dirixido polo profesor da Universidade de Newcastle Carlo Leifert e publicou no British Journal of Nutrition.

O estudo, elaborado a partir de 343 análises e traballos previos, rebate parcialmente unha investigación da Universidade de Stanfordque chegou hai dous anos á conclusión de que os produtos orgánicos (cultivados sen fertilizantes químicos nin pesticidas) non eran máis necesariamente máis nutritivos nin beneficiosos para a saúde.

O equipo internacional da Universidade de Newcastle sostén non obstante agora que existen "diferenzas estatisticamente significativas" a favor dos produtos biolóxicos, que conteñen dun 19% a un 69% máis de antioxidantes que os verduras e froitas convencionais. A presenza de antioxidantes en verduras como o brócoli, os coles e a espinicas, ou en froitas como as uvas, a baias e os cítricos contribúe notablemente á prevención de enfermidades dexenerativas e cardiovasculares.

Segundo o estudo, cambiar de verduras ou froitas convencionais a outras cultivadas con métodos ecolóxicos equivalería a engadir unha ou dúas porcións ás cinco recomendadas a diario polos nutricionistaspara ter unha dieta sa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario