SLIDER

martes, 7 de mayo de 2019

A lingua tamén detecta cheiros



No novo traballo, cuxos resultados aparecen na revista Chemical Senses, os científicos utilizaron técnicas xenéticas e bioquímicas para determinar se as papilas gustativas dos ratos, poderían responder as moléculas de cheiro. Logo probaron cultivos de laboratorio de células humanas de papilas fungiformes (lembramos que existen catro tipos de pailas: as papilas fungiformes, as papilas foliadas, as papilas filiformes e as papilas caliciformes ou circunvaladas). 

Primeiro, descubriron que as papilas gustativas de rato en realidade contiñan receptores olfativos e que o mesmo ocorría coas células do gusto humanas cultivadas.

Despois disto, o equipo usou unha técnica científica chamada imaxe de calcio para avaliar como as células gustativas cultivadas respondían as moléculas de cheiro, o que revelou que as células gustativas interactuaban con elas dunha maneira moi similar ás células receptoras de cheiros normais...ler máis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario