SLIDER

sábado, 31 de enero de 2015

Científicos logran «desferver» un ovo


Non tes ningunha necesidade de poñela en práctica na súa cociña, pero un grupo de químicos estadounidenses logrou algo que parece imposible: a receita para reverter o estado dun ovo de galiña despois de ser fervido

Si, algo así como «desferver» un ovo. A innovación parece propia dun xogo do Quimicefa, pero, segundo os seus autores, é algo máis que un entretemento de laboratorio: podería reducir drasticamente os custos dos tratamentos do cancro, a produción de alimentos e outros segmentos da industria biotecnolóxica mundial.

O método dos de Irvine implica recrear unha proteína da clara chamada lisozima unha vez que o ovo foi fervido. Para iso, engádese unha substancia de urea e se licúa o material sólido. Iso é só a metade do proceso; a nivel molecular, os anacos de proteínas aínda están enredados en masas inutilizables. Entón, os científicos empregan un dispositivo de vórtice de fluído, unha máquina de alta potencia deseñada na Universidade Flinders de Australia do Sur, para que a clara adquira a súa forma orixinal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario